Dutch Drone (Film) Festival

Website

Dutch Drone Festival

http://www.dutchdronefestival.nl/

Dutch Drone Festival bestaat eigenlijk uit twee websites, één voor het Dutch Drone Festival en één voor het Dutch Drone Film Festival. Op de website van het Dutch Drone Festival kunnen bezoekers meer informatie vinden over het evenement, en op de website van het Dutch Drone Film Festival konden bezoekers onder andere stemmen op ingezonden videos.

Achtergrond

De website van het Dutch Drone (Film) Festival bestaat uit 2 websites; die van het normale festival, en die van het film festival. Het Dutch Drone Festival is een festival waar bezoekers van de Open Studio Dagen zelf konden vliegen met drones, konden leren over wet- en regelgeving, en konden praten met professionals. Tijdens het Dutch Drone Film Festival werden er door jury en publiek gestemd op drone videos, waarbij de winnaars bekend werden gemaakt op een gala avond.

 

Dutch Drone Festival

Op de website van het normale festival moest er informatie te vinden zijn over de vorige editie en de huidige/komende editie. Bij de vorige edite (2016) waren een aantal videos die online moesten komen om de bezoeker een impressie te geven van het festival. Alles van deze sectie is opgebouw in een grid-sectie. Zo wordt de pagina niet te lang, maar is het wel overzichtelijk genoeg voor de bezoeker om te lezen wat hij of zij wil lezen.

 

Dutch Drone Film Festival

De website van het Dutch Drone Film Festival is een stuk uitgebreider. De opdrachtgever moet zelf videos kunnen toevoegen, die gehost worden op een externe video hosting website, zoals vimeo, of youtube. Bezoekers konden vervolgens stemmen op deze video’s door een account aan te maken of in te loggen met hun Facebook account. De stemmen werden automatisch in een database opgeslagen en de resultaten konden opgevraagd worden door de opdrachtgever. Als gebruikers al gestemd hadden, konden ze nog hun stem wijzigen door op een andere video te stemmen.

Een externe partij deed de online reserveringen van de tickets. Hiervoor was een module worden geïmplementeerd op de website.

Een derde mogelijkheid die de website moest bevatten was een systeem waarmee de opdrachtgever nieuwsartikelen kon plaatsen op de site. Deze artikelen moesten zowel tekst als videos kunnen bevatten.

 

Techiek

De website is gebouwd op WordPress, zodat de opdrachtgever zelf informatie kan toevoegen en aanpassen. Het reserveringssysteem was door een externe partij geregeld, en het stemsysteem was geschreven in PHP door onszelf.