Easymoving

Website, Onderhoud

Easymoving

https://www.easymoving.nl/advies/

Het adviesformulier en het bestelformulier van Easymoving was toe aan een moderner en gebruiksvriendelijker uiterlijk.

Achtergrond

Easymoving is een verhuisbedrijf met een website die al langere tijd online stond. De opdrachtgever gaf Sandwich Digital de opdracht om opnieuw te kijken naar het advies- en bestelformulier, omdat hij had gemerkt dat de bezoekers hier niet tevreden over waren.

 

Het formulier

Voordat het nieuwe systeem online stond, was het formulier gewoon één lange pagina. Hierdoor leek het net alsof de bezoeker heel veel informatie in moest vullen en dat het heel lang ging duren totdat er eindelijk een verhuizing geboekt kon worden. Hierdoor werd er besloten om voor een formulier te gaan waarbij het werd opgedeeld in 4 stappen. Door voor zo’n formulier te kiezen, weet de gebruiker meteen hoeveel hij of zij nog moet invullen voordat het einde is bereikt.

Als de gebruik zijn/haar locatie invult, komen er nu suggesties zodat de gebruiker niet het hele adres hoeft te typen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de Google Places API. Een tweede extra functionaliteit die toegevoegd is om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten, is de datumpicker. Met deze datumpicker kan er gemakkelijk en snel een datum geselecteerd worden.

Wat er verder nog rest, zijn een paar radio buttons die geselecteerd moeten worden en wat invulvelden voor persoonlijke informatie. Het invullen van dit formulier kost de gebruiker maar een paar minuten, waar het voorheen veel langer duurde.

Als een advies wordt opgevraagd of een reservering gemaakt wordt, dan krijgen zowel de opdrachtgever als de bezoeker zelf een email en worden de reserveringen/adviezen in een archief in WordPress opgeslagen.

 

Techiek

De website is door een andere partij gebouwd op WordPress. Het formulier zelf is een combinatie tussen jQuery, HTML, CSS en PHP. Bij het reserveren worden de betalingen via Buckaroo geregeld.