Q4Care

Website

Q4Care

http://q4care-opleidingen.nl/

Q4Care verleent trainingen en opleidingen voor alle verpleegtechnische vaardigheden. Bezoekers kunnen op de website meer informatie vinden over het bedrijf en de werkzaamheden, of direct online inschrijven voor een training.

Achtergrond

Q4Care verleent trainingen en opleidingen voor alle verpleegtechnische vaardigheden, zowel de voorbehouden, als risicovolle handelingen voor verzorgenden en verpleegkundigen werkzaam in ziekenhuizen, ouderenzorg, thuiszorg en psycho-geriatrische zorg. De opdracht was dan ook om een informatieve website te maken die uitlegt wat het bedrijf doet en wie de cursussen geeft, en een optie om direct een cursus te boeken.

 

De website

De website moest gebouwd worden rond een bestaand logo. Het kleurenschema was dus snel besloten, voornamelijk wit met rood, en hier en daar een beetje zwart. Het is belangrijk dat de website overzichtelijk en vol beweging is. Om de website beweging te geven zijn de secties niet rechthoekig, wat je normaal zou verwachten op een website, maar hebben ze boven en onder een schuine afloop. Om de beweeglijkheid nog meer te complementeren, is er een parallex-scrolling effect aan de achtergrond toegevoegd. Op deze manier kun je de illusie van diepte creeëren.

Omdat lange lijstjes en daarmee veelt tekst mensen vaak afschrikt, zijn de punten waarom je voor Q4Care zou moeten kiezen gegroepeerd in verschillende tabs. De titels van deze tabs zijn eigenlijk al ‘steekwoorden’. Deze steekwoorden zijn al een opsomming van de informatie die zich achter de tab bevindt. Je hoeft er dus niet werkelijk op te klikken om te weten te komen waarom je voor Q4Care zou moeten kiezen, behalve als je nog meer informatie wilt.

Nog een belangrijk punt in het design is het overzicht van de prijzen. Bezoekers kunnen meteen een schatting maken of Q4Care binnen hun prijsklasse valt of niet. De bezoeker wordt uitgenodigd om een cursus te boeken door meerdere keren de ‘boek nu’-knop te laten zien. Daarbij wordt de illusie gewekt dat de potentiële klant uiteindelijk minder betaald bij meer trainingen. Hoewel dit per uur wel het geval is, lijkt dit niet zo omdat er geen totaal prijs wordt laten zien, enkel een uurprijs. De totaalprijs is pas op het einde te zien (een andere reden hiervoor is dat het ook afhangt van andere elementen die niet geselecteerd kunnen worden op de voorpagina).

 

Eerste designs


Techiek

De website is gebouwd op WordPress, zodat de opdrachtgever zelf informatie kan toevoegen en aanpassen.