Sportcommunity

Website, Webapplicatie

Sportcommunity

http://sportcommunity.fit

De website van Sportcommunity is een plek waar iedereen zich in kan schrijven voor trainingen en sportactiviteiten die door trainers en bedrijven geplaatst en gegeven worden.

Achtergrond

Één van de eerste opdrachten van het jaar 2018 kwam van een beginnende startup, Sportcommunity. De eigenaar van deze website, wat toendertijd slechts een idee was, kwam bij Sandwich Digital met de vraag of zijn, toch wel ambitieus idee, omgezet kon worden naar een volledig werkend platform. Natuurlijk kunnen wij dat.

 

Voorpagina

Voordat we aan het ‘grote werk’ gingen beginnen, was er eerst nog een voorpagina nodig waar de bezoekers terecht konden voor informatie over het platform. De opdrachtgever had zelf, behalve een logo, nog geen huisstijl bepaald, dus de vrijheid in het ontwerpen van de pagina’s was groot. Na een paar gesprekken was het voor mij duidelijk wat de opdrachtgever precies op de voorpagina wilde zien, en was het tijd om het design te gaan maken.

Het design moet sportiviteit uitstralen, maar ook  de wat minder sportieve bezoekers moeten zich ook welkom voelen. Je wilt ze niet het gevoel geven dat het platform alleen voor de gevordende sporter is, en daarmee potentiële nieuwe gebruikers afschrikken.

Wij hebben veel verschillenden stijlen en ontwerpen uitgeprobeerd om tot het perfecte design te komen. De eerste paar designs waren vaak nog te ‘heftig’ voor de bezoeker. Dat kwam voornamelijk omdat er veel donkere kleuren (zwart, grijs) waren gebruik in combinatie met de wat lichtere groene kleuren. Dit is daarom aangepast naar een wat lichtere kleurschema.

 

Eerste designs

 

Het eindresultaat

Uiteindelijk werd er gekozen voor een ander design. Omdat er behoorlijk wat aan informatie op de voorpagina moet staan, zijn we voor een grid-like layout gegaan, met in elke kolom informatie over een ander soort onderwerp (informatie over de activiteiten in één kolom, informatie over de trainingen in een ander kolom, etc.). Dit is één van de oplossingen om veel informatie te laten zien zonder dat de bezoeker urenlang aan het scrollen is voordat de bezoeker vindt wat hij/zij nodig heeft. Aan de hand van het design van de voorpagina konden de overige pagina’s worden ontworpen.

 

Het dashboard

Nu het ontwerp voor de voorpagina gereed was, was het tijd om te beginnen aan het systeem zelf. Het systeem moest een aantal belangrijke functies hebben:

 

Techniek

Het dashboard is uiteindelijk gemaakt in een combinatie van Laravel, jQuery en HTML + CSS (Bootstrap framework). De database is een MySQL database en bevat alle gegevens van gebruikers, trainers/bedrijven en transacties. Belangrijke gegevens zijn natuurlijk extra beveiligd met een encryptie. Betalingen worden gedaan via Mollie, een extern betalingsysteem wat bijna alle betalingmethodes ondersteunt.